En liten bildserie

från i vintras!

 

 

 


Premiärtur på skidorna!


Idag blev det en premiärtur på skidorna. För mig blev det 5 km på längden sedan 3 km på tvären (skate) med Niken.
Han sprang på super! Det roligaste var endå att Roland körde Swix och han fattade DIREKT vad det handlade om och sprang som om han hade eld i baken. Skoj!!




Det var rätt svårt att fota så det blev inte så bra bilder.

Apport


 

 


Våran helg!

Våran helg har bestått av hundträning. En hel helg på hundens gård som gett otroligt mycket! Fasen vad Swix har varit duktig. Visst har han förbrutit sig ett par gånger, men idag har han spontant lagt sig på flygande duva! Utan varken tecken eller röstkommando! En duktig skitunge är han ibland, lillpixie!
Det en bra bit innan han kommer göra detsamma i skogen, men det är iaf en bit påväg.

Liggträning!

 

Se men inte springa efter.

Apportträning

Vill du spela?

Fina gordons med snygga frisyrer fanns det gott om! =)

Och pållar hade de också!

 

 

 

 


Gullepålle



Såhär glad blir man då man får leda gullepålle från hagen. Hästlukt - mmmmm!


Snart helg!


Huga vad fort det blir mörkt ute! Hade bara tänkt laga mat lite snabbt och sedan dra ut på en cykeltur uppför berget med hundarna, men nu tar jag nog en mer upplyst väg istället. Hundarna ligger i sina bäddar och snarkar men de brukar ju inte vara sen att haka på när det händer något. Igår hade vi tänkt fara på en hundträningsträff och träna passivitet med Swix. Tyvärr hade vi sett fel på datumet, så det blev inget med det. =/
Imorgon kommer mormor och morfar på besök. De stannar över helgen och har till och med med sig all mat vi skall äta. Vilken lyx! Hoppas på massor av älgkött av stooor´n de sköt i år.

En lite önskelista till tomten (om han nu läser min blogg)

JAG ÖNSKAR MIG EN HUNDSLÄDE för typ 2-4 hundar.
Det är allt! Det var väl inte så mkt?
Dessutom har jag varit snäll i år - fråga Roland!

Kram Eva


Karins vackra sibbespann


Joggingtur


Det är perfekt att bo brevid travbanan för då har man tillgång till perfekt preparerade cykel och joggingvägar. Igår tog jag och hundarna en liten cykelsväng längs travträningsspåret och när vi tagit oss uppför "berget" var vägen helt täckt med snö. Härligt tyckte jag och SKOJ tyckte hundarna! Jäklar vilken växel de satte in och jag hade fullt sjå med att hålla cykeln "på benen" i snömodden. Kul var det! Vägen var oändligt lång och oändligt rak så jag varvade hundar lite grann, ena lös - ena på springern. Vi har även varit och hämtat två skrotdäck av en däckfirma. Jag och Nike tog joggingslingan idag och då fick han dra ena bildäcket. Det gick bara bra och han fick faktiskt upp ett litet flås trots min snigelfart. Swix är lite mer skeptisk till detdärotäckasomlåterhögtochförföljerendärbakomochsommandessutommåstesläpapå! Men med lite träning kommer han nog tycka det är ok.

Min vackra springare. Bilder från imorse.



Nike on the run

Det händer inte så mycket på hundfronten för tillfället.

Swix är alldelens för het och olydig i skogen så vi går på träning hos Hundensgård istället.

Där tränar vi med duvor. Han gör framsteg även om de är små.

Jag håller även på och tränar in ligg istället för sitt som vi har använt tidigare.

//Roland

 

 

Lite running action på Nike

 

 

 

 

 

Avslutar med en drömbild på Swix

Det är ju det här vi vill se i skogen och på fjället.

(Man vet ju aldrig det kanske kan finnas någon trast åt det hållet)


Snö!

När vi spelar yatzy brukar jag typ 9/10 gånger få det jag vill ha om jag säger vad det ska bli innan jag slår.
Så nu säger jag: Snö. Så hoppas jag att jag får det imorrn då.


Kom på att jag ju är i Bollnäs imorgon och det är ju inte ens i norrland. Så det blir nog ingen snö där. Men jag kan önska den åt er! =)

Hundkurs

Idag har vi varit på ett litet träningspass på Hundens gård med Swixen. Det var väldigt lärorikt både för oss och Swix (kanske mest för oss!?). Kändes iaf som att det finns hopp om att få till honom. De var båda väldigt duktiga instruktörer och allt känndes väldigt lungt och avslappnad, till skillnad mot många av de andra kurser vi gått.
De tyckte vi skulle byta till att använda ligg som stop, dels för att man inte använder ligg i lika många situationer som sitt (typ sitt innan han får gå ut genom dörrn, äta, osv. osv. ) som skapar förväntningar och dels för att det är ett längre steg att förbryta sig från ligg än sitt. Och det kan nog vara sant. Det är iaf värt att försöka.
De använder inte rösten alls när de lär in hunden ligg på flygande fågel (med duvor), och jobbar tills hunden blir helt spontan.
Nu är det passivitetsträning som gäller fram tills nästa träff.

Träffade också tiken till MIN framtida valp! Helt perfekt tik - superfin, snäll, lugn, tyst, bra päls, bra go och med sprinterkropp. Drömma kan man ju iaf ;)

RSS 2.0