Skogspromenad och apportträning

Nu var det länge sedan jag la in några nya bilder på hundarna. Det beror på att de gånger jag faktisk haft kameran med mig på promenaderna har jag antingen inte haft batteri eller så har jag glömt minneskortet i datorn. Idag var dock kameran med och det blev en hel radda med bilder på Niken.

image230




image235
Nike tar årets första "dopp". Det är väl ungefär så långt han går frivilligt..



image240





image245

Bad

image227



image228


image229



Helgen i Skellefteå

Vi har varit i Skellefteå hela helgen för att hjälpa pappa med trädgården. Vi har både kapat trädgrenar, rensat ogräs, målat utemöbler och sått potatis, morötter och sallad. Lite tidigt kanske.. men pappa är optimistisk!
Hundarna tyckte det var roligt att "hjälpa till" i trädgården. Swix tyckte det var särskilt roligt att rensa ogräs och Nike spridde ut alla kapade grenar över hela gräsmattan.


image217
Nike väntade hela lördagen på att grannens labbe Zorro skulle komma ut och leka. Direkt det rörde sig lite hos dem stod han och spanade efter Zorro...
image218
Roligt att busa i snön!

image219
Titta så fint de kan sitta! (i dörren till vänster ska vi bo i sommar)

image220
... fast det vara aldrig särskilt länge...

image221


image222

Sedan blev det kotlettmiddag hos mormor och morfar. Mmm...

image225


image224
Än kommer han under vardagsrumsbordet, men inte så länge till...


Synd om Niken

Han får stå ut med mkt. En valp som hänger i läppen så han börjar blöda, tar hans grejjer, sover i hans sackosäck och äter hans mat. Dessutom har han fått ögoninflammation och är alldelens varig på morgonen. Stackarn!
Vi var iaf ut på årets första cykelrunda idag, och det piggar ju alltid upp. =)

Swix lär sig fort och är jätteduktig på att vänta på varsågod, både vid dörrn innan han ska gå in och vid matskålen. Han sitter där och tittar med sina stora fina ögon. Sämre går det med inkallningen. Allt annat är mer intressant än att komma till matte eller husse när de ropar. Suck.


Hade så lite bilder på hundarna så det får bli en Lindström istället.
image216

Besök

Två Jehovastanter ringde just på dörren men de kom helt av sig i allt gudsnack eftersom jag stod där med Swixen i famnen. De tyckte han var så oootroligt söt, undrade vad det var för ras och hur gammal han var. De mumlade något om paradiset och alla djur som skulle finnas där, och sedan gick de. Phew, ibland kommer man lindrigt undan! =)

image214
Ja, söt är han då!

image215
Nike vaktar sin älg så inte swix ska komma och ta den.
(Har föresten lagt ut mattor på parketten så det inte ska repas så mkt när de busar.)

Torsdag

image206
Ibland undrar vem som är äldst egentligen.



1) Snälla killar!
2) Swix tycker också om att sova i sackon.
3) Nike tycker det är orättvist att han bara får mat två gånger om dan
4) Man måste ju ta det lungt ibland också...

image211
Pointernäsan har börjat synas.

image212
Swix sover så sött!

image213
Och sist men inte minst en bild på Niken som valp. Är han inte underbart söt?! Hoppas det är ok att jag lånade den Emelia? =)

/Eva

Apportträning

image204

Håller på att öva Nike med lite apportträning. Inte för att vi riktigt vet hur man ska göra men.. problemet är att han spottar ut dummien när man kallar in honom. Hur löser man det problemet? Har jag gått för fort fram kanske?
Jaja, iaf så har det gått bra att ha med Swix till Vindeln. Han var tyst och sov hela vägen, vilket var en himla tur för alla passagerare. De hade nog knappast stått ut med en timmes gapskrik.

/Eva

Måndag och snöstorm

image203

Idag är Swix i Vindeln med Roland och Nike är hemma med mig. Igår var vi ute och övade Swix på att åka bilen. Förra gången vi gjorde det gick det hur bra som helst, inte ett ljud, han bara låg och sov hela vägen. Men igår däremot var det lite värre. Han klättrade och skrek och var hur olycklig som helst. Vi bestämde oss för att köra tills han somnat, så vi fick fara förbi Jula och köpa öronproppar för att stå ut.. =) Han somnade som tur var efter en stund, men vi hann nog köra ca 6 mil totalt.

Godmorgon!

image200


image201


image202
Är de inte söta tillsammans??

Nike och Swixen busar!

image197

image198

image199

Första gången sen vi tog hem Swix som de busar med varandra. Nike har tills nu mest bara muttrat och gått därifrån när Swix gjort sina tappra försök att få igång honom till bus. Kanske är det lite roligt med en lillebror endå?

Tjena!

image189
Swix i Nikens favoritplats sackosäcken.



Sitträning med Swix. Nike ville visa att han faktiskt också kunde...

image194
Våran lilla "grythund" under vardagsrumsbordet

image195


Lite bilder från idag..

image174


image175





image181

Och lite bilder från i torsdags då vi var och hälsade på Nikes gamla vänner


1) Nikes gamla barndomskompis Ikaros
2) Ikaros med lillbrorsan Phoenix
3) Nike tyckte det var väldigt spännande att kolla in...
4) ...marsvinen!






image188

Avslutar med en fin bild på Rio och hans underbett! =)

Lite fler bilder

image164




image169



Äntligen fungerar bloggen!!

image163

Nu har vi äntligen fått hem lill-Swixen! Hemresan gick rätt smärtfritt, sov nästan hela vägen ända fram tills vi kom in i Umeå. Då var han både hungrig och nödig och började gapa. Vi försökte härda ut och få honom att somna innan vi for hem, så det blev några varv runt Ålidhem.=) När vi kom hem undrade vi om vi fått hem rätt valp? Detta kan inte vara proffessorn som vi valt? Det var mer som en duracellkanin..
Idag har han däremot kännt sig mer hemma och kunnat slappna av mer. Mormor och morfar har varit och hälsat på, och dom tyckte han var superfin!


RSS 2.0