Gråsjövalens Jazz


På Hundens gårds hemsida har de lagt ut bilder på alla valparna, så jag snodde bilderna på Jazz så ni skulle få se :)
Ni kan kika in under länkar så hittar ni Hundens gårds sida om ni vill resten av gänget.


Foto: T. Schaffer



Foto: T. Schaffer


Jägarexamen

Idag har jag varit på skjutprov med jägarexamensgruppen. Först var det hagel på hare och lerduvor sedan var det älgstutsare på stillastående och löpande älg(figurer alltså...). Båda gick bara fint så nu har jag bara teoriprovet kvar jag måste fixa. Gu va kuul det var att skjuta!!! Längtar till hösten ;)



Hundskrället (Swix, ja ibland är han verkligen ett hundskrälle!) rymde idag när morfar hade varit ute på en långprommis med dem medan jag var och sköt. Han hade satt hundarna på bron och torkat av tassarna och släppte in Nike genom dörren. När han vände sig om och skulle ta av Swix halsband och koppel såg han ett vitt streck som drog iväg i en j-vla fart över gården. Morfar tog då cykeln runt kvarteret för att se vart han hade farit - men hittade ingen Swix. Han ringde både polisen och mormor som tog cykeln och trampade mot älvsbacka. Påvägen mötte hon en man som hade hittat en hund som satt fast i deras rabatt. Swix såklart! Ibland blir man tokig. Han vet exakt när man inte har full uppsikt över honom och då kan han få för sig att dra. Men aldrig förr har han då dragit med koppel på!
Och inte hjälper det att ryta åt honom när han drar heller, för då lägger han i raketmotorn.
Hur ska man få ordning på det här egentligen? Vid vanliga rastningar har vi nästan aldrig koppel på honom och då har han aldrig dragit iväg sådär. Då sköter han sig exemplariskt och håller sig inom några meter, bryr sig inom om folk, hundar, fåglar, katter osv. Men på gården kan han få för sig att dra iväg på egna rundor runt kvarteret. Suck!

Lite fler bilder

Vi gömde såklart kameran hemma när vi var och tittade på valparna, så det blir bara suddiga och dåliga mobilbilder men det kanske är bättre än inget :)

Jag fick även följa med Tina och Linnea ut på en ridtur i skogen. Så mysigt!
Nästa gång var det visst Rolands tur.. ;)









Jazz ute och springer


Det var lite ruggigt ute och då passade en av tikarna på att krypa in i ridhjälmen. Gulli!


Jag och Jazzen

Valpar


Hela valphögen. Av eller på!

 

Gott och blandat!

Gråsjövalens Jazz

en lite pointervalp som flyttar in hos oss veckan efter midsommar!


Hur söt får man va egentligen?!






I söndags var vi och hälsade på dom små liven. 5 tikar och 3 hanar i alla möjliga färger. Mamma är Hallnäsets Goa och pappa är Jimsrypas Milton. Åå de var så fina allihopa, men vi fastnade för en svart liten kille. Den busigaste av hanarna ;) Då blir det bra drag!

Dufvor




Igår släppte R en duva, Swix satte sig och duvan försvann.

RSS 2.0