Loppis

Idag har jag haft loppis på folkparken. Swix föjde med mig medan Nike följde med morfar till hjoggis. Swix var nog trött sedan gårdagen för han har mest legat i solen och vilat sig. Och nu när vi kom hem gick han raka vägen ut till sin favoritplats på altanen och la sig i solen. Han är ju t.o.m värre än mamma på att sola sig!





Träffade en gubbe på loppisen som tyckte att jag skulle köra drag med hans dobermann (som han tänkte köpa..) Jaja, tror han överskattade mig förmåga att åka skidor en aning. Vadå åka skidor, det är väl endå hundarna som ska dra? Men en till hund till vindelälvsdraget hade ju inte varit fel... =)

Lilla Lotus

Igår kom Josse och Henrik på besök och hade med sig sin lilla labbråtta (labrador / rottweiler) på fyra månader. Hon var lite blyg till en början och tyckte att killarna var lite väl frammåt. Men som vanlig drog lekfarbror Nike igång bus lät sedan småglinen busa själva. Lotus visade sig vara en riktig tuffing när hon väl kom igång och tryckte ned Swix i backen hur lätt som helst! Däremot hängde hon inte med när dom jagade varandra..











Paus








Paus


Swix hade inte en chans


så han gömde sig under soffan


Zorro tittar på, han hade nog gärna varit med han också

Min bästa vän Ceasar


Den här bilden är tagen i mofars stuga i hjoggböle. Jag rider på min häst Piccolo och bredvid sitter min trogna följeslagare Ceasar. Så här kunde han sitta i timmar medan jag var ute och "galopperade på ängarna". Han var min allra bästa vän när jag var liten. Ville alltid leka! Lydde bara morfar och mig. Han kunde ett kommando helt perfekt, och det var när man ropade "Nu är det fika", då kom han som en pil! Var väldigt egen av sig, men den bästa jakthunden morfar nånsin  haft. Jag och Ceasar var födda samma år, 1986,  han var dock ett halvår äldre än mig. Nu är han i himmlen, och jag längtar verkligen tills jag får träffa honom där!

Paltdagen i Bonnstan

Idag tog jag med Swix på promenad till marknaden i Bonnstan och hälsade på i mormor & morfars kammare. Där bjöds det på hemmagjord palt. Mums!




Mofar och Swix


Swix har blivit en riktig knähund


Morfar, Swix och mormor


Pixie


Bra miljöträning att få gå omkring bland mycket folk och hundar.



Morfar utanför deras kammare


Mormor

några hundraser





Påväg till Gråsidan







Tänk ekologiskt


Midsommar på Gråsidan

Midsommar firades med Roland föräldrar Doris och Larre och pappa + hundarna såklart! Väldigt trevligt!



Pappa på bryggan



Stugan bakifrån



Swix ville hjälpa till med tårtan (helst provsmaka grädden..)



Swix myser i sängen med husse



Doris och hundarna diskuterar



Frukost i solen



Doris och Roland



Stugan från sidan



Vårat "kvarter" på Gråsidan



Gråsidan sett från Nygrundet



Min vackra arbetsplats - Rönnskär



Fika och yatzyspel



Hundarna vilar framför brasan



Vi orkade inte släpa med buren till Swix och glömde Nikes filt så de fick sova i sängen =) Mysigt!



Swix med sin nya flytväst ute på bryggan



Sekunden innan han ramlade i



Fin bild på Doris och pappa!

Fotograf på alla bilder : Larre

/Eva

Nike har simmat - frivilligt!

Igår hjälpte jag morfar att ta deras nya kanot ut till hjoggböle, och självklart for vi ut och testade den en sväng också. Nike ville så himla gärna följa med, men det fick han inte, så han hoppade utan att fundera ut i vattnet och simmade efter oss. Vi övade ju honom att simma förra sommaren men han har aldrig tagit mer än två-tre simtag frivilligt, men nu simmade han en bra bit. Efteråt var han hur nöjd som helst! Han är ju ingen som direkt slänger sig ut i nya utmaningar, men när han väl fattat att han klarar det och det inte farligt brukar det gå bra, så vi får väl se om det blir fler simturer för honom i sommar.

Fredag den 13e

Hallå!
Bloggen bara jäklas så jag ger snart upp.. har inte gått lägga upp bilder, och hur kul blir bloggen då?
Men nu verkar den sammarbeta iaf..
Vi har nu flyttat och gjort oss hemmastadda i skellefteå. Hundar trivs bra här och  följer med ut på golfbanan på dagarna. Swix sitter snällt och väntar vid bägen medan man slår. Nike är däremot lite mer intresserad av att springa efter bollarna...




Swix ligger och sover i husses knä. Ser det inte bekvämt ut?


Swix väntar på sin mat


Swix ute i trädgården


Lill-Pixie



Trevlig helg! /Eva

Hundförarutbildning steg 1.

I helgen har jag varit på kundförarutbildning med Mikael Karinkanta i skellefteå. Har lärt mig så mkt i helgen att jag tror att jag glömt bort alltihop. I lördags hade jag bara med mig Niken, men igår fick även Swixen följa med. Vet inte vem som var duktigast, men att få swix motiverad att jobba var betyydligt lättare än med Nike. Den enda gången Nike riktigt var på hugget var när Mikael tog fram en duva som flaxade framför näsan på honom. Vi hade även sprättburar och en duva i gummiband, och det tyckte Nike var riktigt spännande. Annars tyckte han att linförigheten var sådär rolig....
Swix däremot är med på allt! Han har blivit riktigt duktig på sitt. Springer man runt och busar med honom och så höjer man handen och säger SITT, så pang sätter han sig och tittar på en! Han har även blivit duktigare på att gå i koppel.
Han tyvärr inga bilder från helgen, men några från när han var och busade med Ittra och Freja i början av maj.

image294


image295


image296

RSS 2.0