Hej

De senaste dagarna har vi haft Rio på besök hos oss och vi har därför lagt ned en hel del tid på konditionsträning av hundarna. I onsdags var vi med på Skellefte draghunds gemensamma träning på Moröhöjden. Hundarna gick väl ca 10 km, och de gick bara bra. Swix hade då inte tillstymelse till ont i nåt ben så det var ju skönt.
I torsdags fick vi för oss den brillianta idén att koppla för alla tre hundar framför sparken. Med en specialgjort lina satte vi Rio som ledarhund och Nike och Swix brevid varandra närmast sparken.
Det tog ett bra tag innan vi klurat ut hur vi skulle komma oss iväg utan trassel, och när vi väl kom iväg gick sparken sönder så det var bara vända om hem och byta spark. Vi kom oss tillslut iväg och både vi och hundarna tyckte det var så himla skoj så det blev en runda på knappt 2 mil den kvällen. Riktigt härligt, synd bara att man inte har en riktig släde.

Igår så for vi upp till Piteå och såg SM sprinten. Herregud vilken fart de har alltså! Man skulle ju inte hänga med ens om man fick köra med hund. Skoj att se iaf!

Grattis också till Arrac som kammade hem ett cert i utställningen i Piteå och blev snyggaste korthårshane!


Tour de dog

Idag har vi kört ytterligare en söndagstävling här i Skellefteå. Jag hade egentligen tänkt köra Nike och Rio i par, men ändrade mig i sista sekunden och körde bara med Nike istället. De hade ändrat bana från förra veckan (och vi som hade tränat in oss på alla svängar på den förra ;)) som var betydligt lättare med mindre öppförsbackar. Inte mig emot! Nike sprang på riktigt bra och vi placerade in oss på en 4e plats. Lite osäkert vad min tid egentligen blev eftersom domaren inte såg när vi gick i mål. Men det vart nog ungefär rätt endå (resultat finns under länken på Skellefteå Draghund). Nike lyssnade klockrent på alla höger/vänster och jobbade bra även uppför. Min duktiga kille!! =)
Roland körde Swix och han sprang på riktigt bra fram till han helt plötsligt började halta på höger fram, så han avbröt. Nu har vi klämt och kännt och böjt och tänjt men han verkar inte ha ont nånstans?! Konstiga hund... ;)









Trötter

 

 

 

 

 

 

 


Vad en karl bör hinna om dagen


Onsdagsträning

Idag har vi varit på SBHKs onsdagsträning på Moröhöjden. Hundarna gick ca. 10 km i full fart! Nike har en extra växel när det är mkt andra hundar i spåret, och den plockade han fram idag. Swix gick också riktigt bra. Han är ju inte lika stark och har inte lika mkt vikt att lägga i selen men går i full galopp även uppför. Tur att han har en riktigt drag/vinnarskalle! Det är inte heller några problem att köra om/ bli omkörd med Swixen. Han är totalt obrydd om den andra hunden. Det är rätt skönt!
Det gäller bara att hänga med i svängarna, så man inte själv fortsätter rätt ut i skogen. Det var rätt nära ibland ;)
Träffade även ett annat pointerekipage som var och körde i spåret, nämligen Micke och Dexter. Dexter verkade också springa riktigt bra! Skoj!


En fin valp från i söndags!

Man ska inte klaga

på snön!

Tour de dog

Idag har vi kört första motionstävlingen i Tour de dog. Jag körde med Nike och Rio i par och var riktigt nervöös innan starten. De brukar ju vara nååågot taggade när de får springa tillsammans, och jag har dessutom inte kört dem så mkt ihop. Kom lite sent till starten och blev lite strul då Rio trasslade in ena benet i Nikes sele (fråga mig inte hur?!). Hundarna sprang iaf på hur bra som helst och vi placerade in oss på 5e plats på 6 km. Nöjd! Roland körde Swix och han sprang också bra och placerade in sig på 6e plats.
Tyvärr verkade både Nike och Rio totalt ha glömt bort kommandot höger/vänster så det skall vi träna på i veckan.

Sista backen innan mål

Johan och Giro körde 10 km!

Swix i starten

Swix sista backen innan mål


Swix på upploppet


Myggfritt

..med råge! Och endå har vi typ varmt med våra ynka minus 27 grader. Det blir inte så mkt uteaktiviteter för oss eller hundarna dessa dagar, så det blir lite hemmapyssel och gömma godislekar istället. Swix däremot har blivit en riktigt härdad typ och vill knappt gå in när vi är ute. Små pointertassar blir snabbt ganska kalla, men det fixar han genom att ibland stå enbart på frambenen. Det ser ganska roligt ut när han har snoken luktandes i nån kissfläck på backen och bakbenen uppdragna under sig. Han är lite som en cirkushund! Försökte fånga det på bild men jag var lite skakig på handen.
Idag har vi iaf haft sista träffen på Gröna kortet, så nu får vi åka på Vitberget. Nu väntar vi bara in rätt temp =)


Årets första draghundspass

Årets första draghundspass är nu avklarat! Vi körde ca. 5 km med hundarna och de sprang på utav tusan. Kanske hade de lite uppdämd energi nu när det varit så kallt att det knappt gått göra något vettigt alls. Skoj var det iaf! Kändes onödigt att köra så mkt längre med hundarna när de endå gick så bra + att det var ett bra tag sedan vi körde dem.

Nä, nu är det dags för lite kvällsfika! Hoj!


Gullipluttisnuttisnaiken

RSS 2.0