Hundkurs

Idag har vi varit på ett litet träningspass på Hundens gård med Swixen. Det var väldigt lärorikt både för oss och Swix (kanske mest för oss!?). Kändes iaf som att det finns hopp om att få till honom. De var båda väldigt duktiga instruktörer och allt känndes väldigt lungt och avslappnad, till skillnad mot många av de andra kurser vi gått.
De tyckte vi skulle byta till att använda ligg som stop, dels för att man inte använder ligg i lika många situationer som sitt (typ sitt innan han får gå ut genom dörrn, äta, osv. osv. ) som skapar förväntningar och dels för att det är ett längre steg att förbryta sig från ligg än sitt. Och det kan nog vara sant. Det är iaf värt att försöka.
De använder inte rösten alls när de lär in hunden ligg på flygande fågel (med duvor), och jobbar tills hunden blir helt spontan.
Nu är det passivitetsträning som gäller fram tills nästa träff.

Träffade också tiken till MIN framtida valp! Helt perfekt tik - superfin, snäll, lugn, tyst, bra päls, bra go och med sprinterkropp. Drömma kan man ju iaf ;)

Kommentarer
Postat av: Åsa

Lät bra med träningen! Vad är det för nån hund, är det en pointer också??.. nyfiken:) Hade ni nån snö i Östersund nu?

2009-10-05 @ 16:21:09
Postat av: Eva

Japp de var självklart en pointer!;) Hallnäsets Goa heter hon, och liknar eran Diva. Superfin! Vi fick faktiskt snö igår, så vintern börjar närma sig nu. =) Hur går det för er med hundarna?? Kram

2009-10-05 @ 17:45:03
Postat av: Anonym

Haha jag kanske borde skriva Åsa Jacobsson i fortsättningen..

2009-10-06 @ 16:06:26
Postat av: Maria Ericsson

Hej på er! Vad ni är duktiga med att utbilda er själva och Swixen. Vilken cliffhanger, att du sett tiken till din nästa hund... trodde ju såklart att det var en vorsteh du träffat:) Men förstår om ni skaffar en till Pointer.



Nu har vi anmält Arrac och Giro till lydnadsprov (draglydnad) och tränar stenhårt på de fyra momenten :)

/Maria

2009-10-12 @ 11:14:59
Postat av: Eva

Det här med om det blir en vorsteh eller en pointer ändras hela tiden, typ flera gånger per dag! Träffar jag en vorsteh - ja då blir jag dösugen på att skaffa en sån. Samma sak med fina pointrar. Men det är iaf inte aktuellt än på ett bra tag! Vi måste få nån ordning på "lillebror" först. Morfar röstar på en vorsteh iaf, han tycker det är mera "hund". Helst ett strävhår då ;) Vad ingår i draglydnaden? Vi ska försöka oss på att ta grönt kort i år. Visst går det nån sån kurs på skellefte brukshundsklubb?

2009-10-16 @ 14:05:59
URL: http://naiken.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jo, i draglydnad ingår; platsliggning i 3 min, fritt följ, läggande under gång och inkallning. Du kan läsa mer exakt om momenten på Svenska Brukshundklubbens sidor http://brukshundklubben.se/4498.epibrw. Det är lydnadsmomenten i appellklass förutom apportering och hopp över hinder. Inte så svåra grejor men platsliggningen i 3 min på kall mark blir nog det svåraste.



Jo, vi kommer att ordna en Grönt kortkurs i Skellefteå en helgdag i december. Kolla in vår WIKI-sida. Vi har upptakts- och planeringsträff den 31 oktober så efter det vet vi datum. Ni är så välkomna :)



Har ni fått första numret av tidningen Draghunden? i den var det en släde som jag tyckte såg fin ut.

http://www.pershundochfritid.com/3.html "Släden för det lilla spannet" Till din öskelista ;)



Ha det gott och hälsa Roland och hundarna

2009-10-18 @ 11:37:14
Postat av: Maria Ericsson

Glömde skriva att det var från mig :)

/Maria

2009-10-18 @ 11:38:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0