Diva

 




Vi har fått låna en perfekt partner till Swix nu. En liten pointertik i samma storlek som heter Diva. Visst är hon fiin?!
Swix är lite betuttad men sköter sig endå riktigt bra. Hon är precis som en pointer ska vara, lugn inomhus och som en raket i skidspåret. Idag har vi varit på vitberget och kört 7 km slingan. Diva och Swix i par gick kanon och jag körde med Niken. Vi övade lite omkörningar och Diva brydde sig inte ett smack om Nike iallafall, så det verkar mkt lovande.
Vi ska få låna med henne till V-draget.
Diva har fått dispens och har fått en egen fåtölj att ligga i. Tror de andra hundarna är lite avundsjuka på att hon får ha den ;)  Vi har gett henne torrfoder blandat med köttkross och hon åt bra både igår kväll och imorse.


Måndag





Äntligen måndag! Vilket innebär några dagars ledighet. Imorgon åker vi norrut och på onsdag ska vi upp till IKEA en sväng. Idag har jag  sovit alldelens för länge efter min nattjobbar-helg men Roland och hundarna har varit ute och luftat sig i skidspåret idag. Det gäller att passa på! Det ska tydligen bli riktigt kallt igen. Fast jag älskar vinter, snö och kyla så längtar man ju till den riktiga vårvinter så man kan vara ute hela dagen.

Idag har vi varit och handlat extra mumsiga tuggben (de ser skitäckliga ut) till hundarna. Nåt måste de ju få pyssla med här hemma när matte och husse är alldelens för bekväma för att hitta på nån ute aktivitet i kylan.
Lite apportträning och inomhus agility funkar ju alltid ;)

Måndag

Idag steg vi upp tidigt och for till Vitberget och körde lite skidor. Jag körde ca. 1 mil med Rio på lina och Roland körde 15 km utan hund. Sedan ringde morfar och tyckte vi skulle följa med till Hjoggis för en skidtur i skogen. Så här borde alla måndagar vara!

 

 

 

 

 


Tour de dog 4


Swix värmde upp innan starten..

Idag har vi kört ännu en söndagstävling. Vädret var på topp och spåren var betydlig mycket bättre än vad de varit de senaste veckorna. De har tydligen haft två trasiga pistmaskiner som nu var lagade!
Jag och Nike slutade på delad andra plats och Roland och Swix sprang in på femte plats. Swix var tydligen inte riktigt på topp idag. Kanske hade han brudar på hjärnan?!

Vi träffade även Micke, Roffe och Dexter ute i spåret.


Roffe. Lite lik brorsan Swix, lika "pratglada" båda två!





Dexter


Helgen

 

Hej och hå!

I helgen var vi i Umeå från fredag - lördag. Fredagen bestod av en god middag hos Nicole o Anders samt Avatar i 3D. I lördags var vi och körde Umeå Cup tävling i motionsklass på Kullaspåret. Riktigt skoj var det trots att Roland och Swix slog oss med hela EN sekund! Jag fick iaf in revanchen i söndags på Tour de dog - tävlingen här i stan. ;) Tur!! Nike sprang bra trots att det var lösa spår båda dagarna. Fattar inte varför han väljer att springa ut i kanten av spåret där det ofta är lösare. Men han gör ju som han vill =) Han är så duktig endå min lilla springare. Han gör alltid det bästa han kan!

Swix springer på riktigt bra i spåret. I söndags blev han, tro det eller ej, lite trött i slutet av banan. Tur han har en bättre skidåkare i andra änden av linan än vad Nike har ;) för han ca. 20 kg blir lite lätt ibland. Vi är därför på jakt efter en till lämplig hund att låna och köra i par med Swix till Vindelälvsdraget. Inte det lättaste att hitta kanske..

Om ni har nåt tips hör gärna av er! =)

Nä nu är det dags att gå o sova. Klockan ringer väl vid 04.50 imorgon. Jippi!

Kram

 


Grattis Swix 2 år!!


RSS 2.0