Duvor



Här är våra duvor. Fina va? Den med vita vingar är nytillskottet.


Nike nyfiken! som vanligt


bättre än teve!


här kan man stå länge tycker Niken





Apport framför fågelburen funkar utmärkt. Swixen är faktiskt otroligt obrydd om fåglarna.


Lite passivitet


Åsså vill man ju va med på bild såklart!


Vattenapport i Hjoggis




Gårdagen

Gårdagen började med att morfar hade fått ett samtal från polisen att ett rådjur hade blivit påkört i Skråmträsk där de har jaktmarken. Morfar tyckte att vi skulle följa och ta med Niken så han fick träna lite eftersök. När vi kom fram hade de redan hittat rådjuret (stendött) men jag och Nike fick endå spåra upp det. Lite mer spännande att hitta en riktigt rådjur i änden av spåret än en sketen lite klöv eller så. Så nu är jag döpeppad på att träna massa spår i sommar så jag och Nike kan vara med i höst! Nu har vi dessutom färska klövar att öva med. Nike är grym på spåra bara man övar lite, och han tycker det är så roligt. Jag tror iofs att Swix också skulle kunna bli en bra spårhund så mkt som han snusar i marken på promenaderna. Det var faktiskt en gubbe som frågade om han var en "sån där norsk stövare...."(haldenstövare) för nån vecka sedan. Ehum, njaa han SKA vara en fågelhund iaf, men ibland undrar man ju. Det blir dock ingen spårträning för Swix innan har blivit en riktig fågelhund först.

Sedan for vi ut till Hjoggis en sväng så hundarna fick sin dagliga motion i form av en simtur över viken och massa spring och bus på gården. Sedan fick de följa med ut i båten och träna passivitet medans vi fiskade. En brax var det enda som fastnade på kroken igår.

Lite bilder:


Hundarna fick simma över viken


Swix lite avis för att inte han fick följa och prova den nya båten


Fast han hittade en lagom stor pinne, eller mer en stock..


Men man måste hålla koll på husse också






















Utsällning

Oj vad tiden går fort. Hade tänkt uppdatera bloggen direkt efter utsällningen men nu har det visst gått flera dagar sen dess. I lördags var vi som sagt på utsällningen i Piteå, roligt att se massa fiina hundar och träffa trevliga hundfolk. Swix skötte sig utmärkt i ringen och visade upp sig så bra som han kunde. Tyvärr tyckte domaren att han var för liten (mättes till 61 cm) fast han egentligen är inom ramen för rasstandarden. Men men, han fick iaf en två och inte en TREA som domaren övervägde att ge honom. De hade varit lite väl snålt tycker jag.... :) Annars var det huvuden han anmärkte på, att han inte riktigt har ett typsikt hanhundshuvud och det är ju sant. Han ser ju fortfarande ut som en liten valp ;) Nu är det nog färdigställt till han är i jaktklass.... om han nu tar sig dit.

Annars händer det inte så mkt spännande. Vi har haft våra duvor i snart tre veckor, så om två veckor till ska de få prova sina vingar. Vi har bara tre duvor kvar för en lyckades rymma redan dag 1. Ska bli intressant att se om de flyger tillbaka till sin bur igen. Ska försöka sätta in en bild på dom senare. De är ganska fina, och kuttrar så mysigt!

Idag var vi en sväng till Hjoggis. Hundarna fick träna lite passivitet på land medans vi var ut och blötte gädd-dragen.
Att isen försvann bara för nån vecka sedan hindrar inte swixen från att bada. Han är ett riktigt blötdjur!
Vi körde lite vattenapport som vi filmade så vi ska försöka få in den i datorn med.

Ha de gött!

Swixen



Ada och Johan


Johan och Arrac

RSS 2.0