Varför inte?

Man kanske skulle ha skaffa sig en sån här istället. De verkar ju rätt lugna och harmoniska måste jag säga... kanske inget att jaga med dock...

image293

Lugn och ro?

image289
Swix har varit skitjobbig idag. Aldrig still en sekund, upp i soffan har han varit. dragit ut blomjord på golvet, legat och skällt på nike som ligger i extrasängen (det enda stället han får vara ifred på), sprungit runt som en dåre, tuggat på cdskivor. Mitt i allt detta har jag försökt plugga. Det gick sådär..

image290
Sötis Niken blir lite less ibland. Fast han är inte helt oskyldig själv. Drar gärna igång bus han också...

image291
"Va, nej, JAG har inte gjort nåt?"


Swix är tandlös!

Tre tänder har han hunnit tappa medan jag har varit i umeå (sen i tisdags).

Flytt till skell

Roland och hundarna har redan flyttat till skellefteå, och på fredag flyttar även jag dit. Roland hade med Niken på golfbanan idag och han skötte sig fint. Han stod även för gräsand på första hålet. Det betyder ju att han inte bara står för igelkottar ...

Har sista tentan på tisdag och sedan är det SOMMARLOV! i hela en halv vecka...
Jag hoppas iallafall på en tur ut till stugan på gråsidan (en ö utanför skelleftehamn). Niken älskar att vara där! Där får han springa lös hur mkt han vill. Dessutom har han fått en ny flytväst som ju måste testas.

image288

VBFKs dressyrdag i Lycksele

Idag har vi varit i Lycksele med hundarna på VBFKs dressyrdag. Mycket trevligt och väldigt lärorikt! Niken fick va med trots att han är en blandras. Många pris delades ut, och det enda vi hade haft chans och vinnar var nog pris i mest gnäll. Han pep i stort sett hela dagen. Jäkligt jobbigt! Han som alltid har varit tyst som en mus annars. Tror det är alla dragträningar på Nydala som är orsaken. Varje gång det är mkt hundar tror han det ska hända nåt superkul. Det måste tränas bort!
Alla delades in i tre olika grupper och våran började med linförighet. Tyckte endå att Nike skötte sig hygglig, däremot måste jag bli mkt bättre. Särskilt med timingen. Allt gick väl bra, hundarna skulle sitta och stanna och vi gick iväg en bit. Då satte helt plötslig en av de engelska settrarna iväg rakt in i skogen. Såg hur nike satt och laddade en stund och tillslut så kunde inte han heller hålla sig och satte iväg efter. Han stannade och kom tillbaka medan den engelska var borta en rejäl stund. Alltid något.... uhmm....
Problemet är ju att han är så otroligt intresserad av andra hundar (undantag den GIGANTISKA irländska varghunden vid oss). Han bara måste hälsa på alla! Undra om det går träna bort? Har försökt men vet inte riktigt hur jag ska göra?
Sedan var det lugn i flogträning. Gick väl ganska bra. Och sedan hade Miranda hand om apporteringen där jag tränade "håll fast" med Nike.
Sedan var det inkallningstävling, två och två mot varandra. Nike var totalt fokuserad på den andra hunden och såg inte ens mig. När de sedan släppte iväg hundarna försökte ju han bara springa ikapp den andra. Typiskt!
Roligt var det iallafall att träffa Anna och Swix syster yster Kalla. Även brorsan Rutu "Roffe" var där!
Här kommer några bilder på dem:

image279

Se vilken naturbegåvning på att stå fint! =) Swix bror Roffe!
 till skillnad då från....
image280

Swix!
Han kommer en då undan med allt för han är så....
image281

SÖT! hehe =)

image282

Roffe!

image283

Anna försöker få Swix att stå fint.

image284

Kalla!

image285

Bus med syrran!

image287

Dåliga bilder. Anna kanske lägger ut bättre på sin blogg..

image286

Den här såg vi på vägen hem. Vilka horn! Att den ens orkar hålla upp huvuden är ju imponerande.

World Dog Show i Sthlm den 3-6 juli

Vill verkligen fara och titta på världsutställningen i stockholm. Tyvärr jobbar jag väl då, och har endå inte råd. Ganska häftigt med 20 674 anmälda hundar från 56 olika länder. 30 stycken pointrar är anmälda. 122 strävhåriga och 111 korthåriga taxar. 66 faraohundar. Hade även varit roligt att se Basset Fauve de Bretagne (tycker att morfar ska skaffa sig en sån!!) + alla andra  ca 345 raserna, såklart! =)

image277
Faraohund - så snygga och atletiska

image278
Basset fauve de bretagne





Snabbare än blixten

image266
örat verkar ha växt till sig och ligger för det mesta rätt

image267



image271
det var inte alls så här mörkt när vi var ute

image272

image273

image275




Tisdag 14 veckor

Stormen kom just hem från vindeln. Han väger nu 9,9 kg.

Lunchpicnic


Idag har jag haft båda hundarna hemma, och passade därför på att ta med dem ut och ha en liten picnic.


image255

Hallå där! Vad har du i munnen?!




image260

Nike spanar efter ekorren, Swix försöke se vad Nike tittar på.

image261

Plötsligt kommer det en boll flygande, och en liten amstaff som en pil efter..

image262

... och Swix sätter sig och tittar..

image263

Swix på jakt efter humlorna i gräset..

image264

PUSS på Er!

Tungklumpen

9,5 kg väger Swix nu! Iofs vägdes han just efter han ätit, men han har ändå gått upp mer än ett kg på mindre än en vecka. På fredag tar jag hundarna med mig upp till Skell, jag och pappa ska fixa lite i lägenheten som vi ska bo i i sommar.

Roland skrev teoriprovet för jägarexamen idag, och KLARADE det! =)

Det blir en helkväll...

Vi kom på den brilljanta idén att habitunera (enl. Bengt Rödseth) Swix på bollar, nu när han endå var så trött. Bad idea! Detta kommer ta hela natten, minst!

image248



De krafsas och skriks, klöss och bits, och han ålar sig som en lite orm.


image253
Nike stod också och kikade ett tag, men gick ganska snabbt och la sig.

image254
Nike idag ute i skogen..

Swix Slappöra

image247
Det kanske inte syns så väl på den här bilden men Swix högra öra ser inte alls ut som hans vänstra öra. Det har som blivit slappt och bara hänger ner. Vi vet inte om det har hänt nåt eller om det växer till sig. Det ser iaf rätt roligt ut ibland..=)
I fredags vägde han 8,4 kg.

RSS 2.0