Promenad på Lule-älven

Vi är på snabbvisit i Lule, för imorgon ska vi hämta upp Rio i Skellefteå.







Ja!


Full rulle!











Nike iväg!














Fikapaus.





Snygg-Niken.


Fina killar!




Onsdagsjakt

Denna vecka var det Swixens tur att följa med husse på toppjakt. Ingen orr-träff forutom några som fastnade på bild.
Swix fick dessutom se några orrar flyga upp ur snön och han skötte sig förvånansvärt bra, men det var nog tur att kopplet var på!





Kalla koppen

I helgen har jag och Nike varit med i en träningstävling i Ekorrsele som anordnades av Älvarnas Draghundsklubb. 13 km i snömodd, kanske inte Nikes favoritföre men han sprang på bra endå! Nyttig övning att köra om spann också. Vann gjorde vår lagkamrat Ida med hennes duktiga vorsteh Ali!
Igår var vi och tränade Ila och Blondie i Holmsund. Blondie sprang på rätt hyffsat, även om hon gjorde vissa djupdyk ner i snön emellanåt när hon blev för varm. Ila fick beröm av  en korthårsägare att hon sprang bra trots att hon är ett strävhår. =)




Swix inställning är det då inget fel på!

Deprimerande väder!

Åh vad jag är trött på den där jäkla växthuseffekten. Hellre 35 minus än slask säger jag bara!! Det ska ju knappast vara plusgrader varje dag i Januari!
Nike fick följa husse på toppjakt igår.



Träning på Kulla

I helgen har vi varit och tränat hundarna på Kulla-spåret. Igår hade vi Blondie (och Buffy för att hon inte skulle stå i hundgården och skälla) med oss och idag provade vi strävhårsvorsten Ila. Nu har vi fyra hundar till draget: Nike, Rio, Blondie och Ila. Det blir bra det!




Vilken snygging hon är!

Hundarnas julklappar

Pengarna vi fick av Larre och Doris till hundarnas julklappar har nu blivit en vindsäck åt Swixen och en ny fin dragsele åt Nike.


Sötis!

Hundarna tackar!


Den värsta konkurrenten


Spring!






Dagen innan tenta..

... är det såklart alltid superfint väder. - 10 grader och sol var det länge sedan vi hade! Jag och Nike tog därför en promenad till Nydalasjön. Borde kanske ha pluggat, men frisk luft gör en väl knappast dummare?=)





Konsten att se snygg ut på bild:




Inkallning när man vet att matte har prinskorv i fickan del 1.


Inkallning när man vet att matte har prinskorv i fickan del 2.







Godmorgon











Swix vill inte vara med längre..

Nike


Vi har försökt få någon bra bild på Nike också, man han blev så himla trött efter skidturen runt hjoggbölesjön!
Kanske kommer någon bättre bild imorgon.

Husse spelar Pringlesrör


Vad gör husse egentligen?


Konstig grej


Hmmm....


Bushusse!

Swix ställer upp som modell










Lite tröttsamt är det ju...


Väldigt tröttsamt faktiskt...


ENORMT tröttsamt...


oj, oj så trött man blir!


Nikon D80



Idag har våran nya digitala systemkamera kommit. Eftersom jag är i skellefteå har jag inte ens öppnat paketet än, och jag har lovat Roland att han får fippla med den hela dagen imorgon utan att jag ska lägga mig i. Sen är den min resten av året, visst? ;) Får se om det blir lite snyggare bilder på bloggen nu. Fast vilket kamera man har kanske inte spelar så stor roll när det endå är "skit bakom spakarna..."

Stående fågelhund



Jag och Nike över lite konster.

2009




HJÄLP!






Nu är vi tillbaka i Ume igen efter att ha varit i Luleå hela veckan. Påvägen upp blev vi inbjuda på fika hos Foppa med familj. Mycket trevligt och det var roligt att se Foppa! Han är betydligt grövre än Swixen, men det var inte lika mkt skillnad i storlek mellan dem nu som det var i Ammarnäs.

Idag har vi varit och åkt skidor på Kulla. Med oss hade vi gordon/engelsk/irländsk-setterblandningen Nila. Swixen fick agera "hare" och springa lös.

RSS 2.0