Dagens outfits

Okej, det var egentligen gårdagens outfits... man kan ju inte anlända till träningen på Nydala i vilken gammal trasa som helst...

Rio:


Rio skulle behöva jobba på sin hållning....

  • Blått regntäcke, Nikes "garderob"
  • Silerfärgat reflexhalsband
  • Nyklippta klor
  • Röd päls

Niken:



  • Grått regntäcke
  • Nyklippta klor
  • Svart päls
  • Vita strumpor

Träning

Igår var vi och körde hundarna på Nydalaspåret. Nike var lite slö i början, kändes som han var lite seg i benen, men efter ett varv på 5an kom han igång. Han slöhet kan även ha berott på att vi körde jäms med Rio, och att han då gärna lägger sig bakom och springer i hans takt. Däremot springer Rio riktigt bra när Nike ligger jämsides. Andra varvet fick han dock upp farten igen, och sprang om både en vorsteh och pointer utan problem. Dessutom ökade han in i uppförsbackarna vilket var bra.

På fredag är det dags för träningsläger i Saxnäs. Påvägen dit ska vi förbi Storuman och hälsa på Anna och hennes pointertik Rally som ska ha valpar om 9 dagar. Det ska bli spännande!

Nu är det skidvallning och semmelätning som står på schemat.

/Eva

Promenad på Nydalasjön

Igår tog jag och Nicole med oss hundarna för att promenera i solen på Nydalasjön. Blev en ganska lång promenad på två timmar, så hundarna blev rätt trötta efter allt bus i snön. De var därför inte särskilt dragvilliga på kvällen när vi var och åkte skidor på Carlshem, så vi åkte bara 5 km.


325850-35
Rio myser i snön
325850-36
Nicole och Nike
325850-38
Nike blev lite trött efter promenaden...
325850-39
Rio tycker verkligen om att åka bil
325850-40


/Eva

Två vildar i lägenheten

I söndags var vi ju som sagt och hämtade Rio i Skellefteå. När vi kom hem var båda hundarna lite oroliga och kunde inte riktigt slappna av. Tog ut dem på en promenad till Anne-Mare där Rio fick träffa sin mamma och syster. Varken Stjärna eller Yodi var väl överlyckliga att han kom inklampande i deras hem och tog uppmärksamhet. Stjärna såg mest ut att tänka "Får han verkligen göra så, matte?!" när han gick och drack i hennes vattenskål.=)
Iallafall, i måndags följde både hundarna med till Vindeln. Vi vågade inte lämna dem ensamma hemma eftersom de busade rätt mkt i lägenheten i söndags. På kvällen for vi till Nydala och åkte. Nike gick som en Formel 1 längs spåret, hur bra som helst! Och det gjorde även Rio, särskilt då Nike kom och pressade honom. Aldrig att han skulle låta Nike få springa om! Han är verkligen en duktig irländare den där!
I tisdags var vi och åkte med dem på Carlshemsspåret. Trots ett vääldigt dåligt spår, sprang hundarna bra. Man blev dock lite feg pga. is och sprickor i marken man var tvungen "hoppa" över. Andra varvet fick hundarna springa lösa.
Igår (onsdag) var det dags för Nydala igen. Det var väldigt lite hundar där och tränade men hundarna sprang endå bra. Rio är verkligen en kämpe, aldrig att han ska ge sig. Tror båda hundarna var lite slitna efter all körning, särskilt Rio. Fick iaf beröm av en man som tyckte Nike sprang bra =) Nu blir det minst två dagar vila från linkörning. Ska låta dem busa i skogen istället.

/Eva

Studiefrämjandets draglag

Ursäkta, det hette visst studiefrämjandets draglag.... bra att man har koll på läget!

Regn...

Det är iaf minst 15 grader för varmt för årstiden, 6 + och regn är ju ingen hit.. vi hade tänkt åka skidor på nydala igår, men det kändes inte så lockande med tanke på vädret. Vet inte ens om det gick åka....
Tur att vi ska upp till Saxnäs nästa helg och träna, för där är det förhoppningsvis snö och inte slask. Vi blir 10 pers och 14 hundar som ska bo på fjällgården (tror det heter så...) Sist vi var där, i december, var det kanonspår, massor med snö och 10 grader kallt. Helt perfekt med andra ord! Hundarna bara ääälskade det!

Vi köpte igår en hundbur till 855an, och Niken hoppade in och la sig utan problem! Känns skönt att vi hann få tag i en innan vi ska till Skeå och hämta Rio +  att det är mkt säkrare om vi skulle krocka.

Nike är med husse i Vindeln idag, så det känns tomt och ensamt här hemma. Även fast han mest ligger och sover när jag sitter och pluggar är han endå ett stort sällskap!

/ Eva

Rio

Till helgen ska vi till Skellefteå och hämta Rio. Ska bli spännande att se hur det går att ha två hundar. Hoppas dom går ihop! Sedan ska vi ha honom ända till Vindelälvsdraget, hela 1 och en halv månad.

Framsteg

Framsteg 1) Springer inte fram till hundar när han är lös (okej, det funkar inte alltid men..., blir iaf bättre och bättre =) Fortsätter kämpa på på den punkten..

Framsteg 2) Det enda kommando Cesar verkligen lyssnade på va "Gå bakom" (och "nu är det fika", men det är kanske inget komando) så därför har jag tränat det en hel del med Nike. Började träna honom på stigar, där det är lättare att hindra honom från att gå förbi. Nu har jag även börjat öva på vägen och i skogen, och jag måste säga att han är rätt duktig!

Framsteg 3) Håller även på att öva in komandot ligg på avstånd. Inga problem! Han fattade nästan direkt. Vad gör han inte för godis? Nästa steg är att han ska få gående kunna lägga honom på komando, men vi tar en sak i taget =)

image33
före
image34
efter


Framsteg 4) Apportträningen är väl ingen favorit för Nikes del, men han kan iaf sitta still och hålla i dummien medan man ruskar lite lätt i den. Han vet att han ska hålla i den tills man säger loss. Dock tror han att han ska släppa den direkt man säger hit =)

325850-30
Nike spanar efter ekorrar

/Eva

Kvällspromenad

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder eftersom det var så längesen nu.
image25
Nu tycker faktiskt jag att det är dags för en prommis....
image26
Redo för promenad
image27
Busade i snön på fotbollsplanen. Snöbollar är goda!=)
image28
ehhH..... hjälp!
image29
Tillbaka i sackosäcken med husse!

Ikaros

Hej Andrea!
Nike skulle väldigt gärna träffa Ikaros någon dag, så du kan väl maila mig så kan vi bestämma när det skulle passa!

[email protected]

Mvh Eva

Nytt år

Har inte bloggat på jättelänge och ber om ursäkt för det! Några nyheter som hänt är att vi ska köra i Friluftsfrämjandets lag i vindelälvsdraget och vi tränar nu för fullt! Var igår och körde med Anne-Marie och hennes två irländska settrar i Bjurholm. Tyvärr var underlaget allt annat än bra, men Nike var däremot superduperduktig. Körde först i par med Stjärna, men hon hängde inte riktigt med så hon fick springa lös andra varvet.
Idag var vi och körde på Kullaspåret. Han var dötaggad och hoppade och studsade och ylade. Har aldrig sett honom så taggad förut. Han sprang dessutom om två pointrar och fortsatte springa i samma tempo hela vägen in i "mål". Nöjd matte! =) Roland ska köra en irländare som heter Rio som vi ska låna från Skellefteå. Tydligen en duktig dragare med mkt spring i benen, så det blir spännande! Nu tror jag det är hela 10 irländare med i laget. Härligt! =)

Ska bli bättre på att uppdatera! Jag lovar

/Eva och Nike

RSS 2.0