Lydnadsträning


I södags var vi på lydnadsträning med Swixen.





gå fottträning.


Micke och Dexter


Pointern Pippi


Roffe


Vi har även anmält Swix till utställning i Piteå den 15 maj!

Fiske på Bertejaure



















Ammarnäs

Igår kom vi hem från några härliga dagar i Ammarnäs. Det har väl inte varit kanonväder men helt okej och det gick hur bra som helst att skejta uppe på fjället! I söndags åkte vi skidor till Aigertstugan där vi fick varm saft av stugvärdinnan.












Hjoggis

Idag har vi varit en Hjoggis en sväng. Morfar och Roland ska jaga kråka på måndag så idag har vi fixat med stolpen de ska sätta upp uv-bulvanen på och fixat deras gömsle. Vi hörde då kråka på håll idag så vi får väl se om de vågar sig fram på måndag. Det har iaf varit en härlig dag trots att solen vägrade komma fram bakom molnen.
Hundarna tyckte det var toppen, men lite väl tungsprunget!

Morfar




Tvärnit!




Swix apporterade rävrompa


åsså passivitetsträning. Träningsverk i öronen!


Nike nyfiken


morfars hemmagjorda uv-bulvan. Haha! Gåsvingar, rävsvans och tosse-blick!










Isis

Hej hopp! Nu börjar fågelburen ta form så jag hoppas vi kan hämta duvorna till helgen. Ska ta en bild på buren snart. Det tar visst 5 veckor för fåglarna att bli hemmastadda innan man kan släppa ut dem.

Om man går in på folkbladet.nu kan man både se björnhonan Isis och hennes ungar i idet live + live från varghängnet i Lycksele djurpark. Ganska roligt!

Annars händer det inte så mkt spännande att skriva om här hemma. Imorgon ska vi nog en sväng till hjoggis för att vädra hundarna och oss själva om det blir fint väder.


Swix på Blaiken

Glad Påsk!

Det är ständigt nya projekt på gång hemma hos oss. Denna gången är det en gigantisk fågelbur som håller på att byggas för vi har nämligen fått tag i duvor som vi ska ha över sommaren.

Förra helgen var Roland och Swix på vbfks fjällträning uppe i hemavan och Swix hittade en fågel och lyssnade dessutom på husses stopsignal och apporterade utlagd fågel.

Bilden snodde jag från Swix uppfödare Linjalen-Annas blogg!


RSS 2.0