Hemma hos mamma


Trötta hundar myser på mammas mattor.

Idag har Josse och Henrik och deras "lilla" Lotus varit och hälsat på. Mindre än Swix men väger hela 30 kg! Swix nya hobby att springa efter småfåglar tyckte inte Lotus var lika roligt. Hon ville mest brottas. Jag och Nike tog en skidtur på Vitbergsspåret också. Äntligen kan man åka lite skidor efter förkylningen! Härligt var det och Nike drog bra!
Imorgon ska jag stiga upp tidigt och bege mig ut i skidspåret igen. Ska se om jag vågar ha Swixen lös så han får springa av sig. Sedan far vi norrut till Luuule.

Skidor till hjoggis

Jag och morfar och hundarna har varit i hjoggböle idag. Härligt med nysnö som hundarna fick springa runt i!
Det verkar bli en vit jul trots allt.


Full fart längs stigen.











Hundarna fick en varmkorv och en kotlett av mormor och morfar i julklapp.







1 vecka till julafton!



I söndags var jag och Nike på en lekkurs, där vi bland annat körde lite staffetter, circuskonster och "tre i rad". Åsa och Cocos var också med!
I måndags var vi och åkte på nydala igen, denna gången kom vi dit rätt sent så vi kunde åka med Swix lös ett varv också! Han sprang som en dåre! =)

Lucia




Swix ställde upp och var lucia i år!


Skidor



Skidsäsongen har börjat bra. Vi har både åkt i söndags, måndags och onsdags med hundarna. Idag ska vi fara och åka i Vännäs och låta hundarna springa lösa. Nike har sprungit superbra hittils, även om vi inte kört speciellt långt med honom. Bättre att sluta medans det fortfarande är roligt! Blondie går det bättre och bättre med, även om hon var lite ovan att det var jag som åkte med henne i onsdags. Glömde visa tecken vilken väg vi skulle köra och sånt (eftersom hon är döv tittar hon bakåt innan korsningar), men det gick bra endå.

Träning

Igår var vid och åkte med Nike och Blondie på Nydala. Trodde det skulle vara tomt på folk där eftersom det spöregnade, men det var faktiskt rätt många där och åkte. Och Nike var toktaggad! Sprang hur bra som helst! Roland körde Blondie och hon sprang också bra för att vara första gången framför skidorna. Som det brukar vara i början sprang hon bäst om hon hade en annan hund framför att jaga ikapp, men det blir säkert bättre när hon får upp kondisen lite mer.
Swix har även denna onsdag följt husse på harjakt. Tystare denna gången!


Vårat lilla pip-djur som vill ligga i knäet direkt man sätter sig på golvet för att stretcha.

Blondie

Idag har vi varit och träffat husky-blandningen som vi ska få låna och åka skidor med. Blondie heter hon! Bara namnet gör ju att man vet att hon är bra! =) Hon var dessutom väldigt snäll och lugn, men verkade ha en riktig springarskalle.


Snygg var hon också, vit med blå ögon!








Nydala

Tog bilen till Nyadala för att rasta hundarna och se om det var några hundmänniskor där och åkte. Och det var det! Och Nike blev som tokig och hoppade och studsade och kunde inte vänta innan han själv fick dra iväg längs skidspåret. Roligt att han är taggad iaf! Swix fattade inte ett dugg varför Nike var så uppspelt.
Imorgon ska vi och träffa en pointer/vorsteh/husky-blandning som vi kanske ska få låna och åka skidor med!

RSS 2.0