Hej

De senaste dagarna har vi haft Rio på besök hos oss och vi har därför lagt ned en hel del tid på konditionsträning av hundarna. I onsdags var vi med på Skellefte draghunds gemensamma träning på Moröhöjden. Hundarna gick väl ca 10 km, och de gick bara bra. Swix hade då inte tillstymelse till ont i nåt ben så det var ju skönt.
I torsdags fick vi för oss den brillianta idén att koppla för alla tre hundar framför sparken. Med en specialgjort lina satte vi Rio som ledarhund och Nike och Swix brevid varandra närmast sparken.
Det tog ett bra tag innan vi klurat ut hur vi skulle komma oss iväg utan trassel, och när vi väl kom iväg gick sparken sönder så det var bara vända om hem och byta spark. Vi kom oss tillslut iväg och både vi och hundarna tyckte det var så himla skoj så det blev en runda på knappt 2 mil den kvällen. Riktigt härligt, synd bara att man inte har en riktig släde.

Igår så for vi upp till Piteå och såg SM sprinten. Herregud vilken fart de har alltså! Man skulle ju inte hänga med ens om man fick köra med hund. Skoj att se iaf!

Grattis också till Arrac som kammade hem ett cert i utställningen i Piteå och blev snyggaste korthårshane!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Såg han på utställingen och jag tyckte han var finare än vad tiken som vann över han! Hoppas det går bra med skidorna och hundarna än att det har varit så kallt.

2010-01-30 @ 23:37:59
URL: http://pointerliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0