Apportträning

image204

Håller på att öva Nike med lite apportträning. Inte för att vi riktigt vet hur man ska göra men.. problemet är att han spottar ut dummien när man kallar in honom. Hur löser man det problemet? Har jag gått för fort fram kanske?
Jaja, iaf så har det gått bra att ha med Swix till Vindeln. Han var tyst och sov hela vägen, vilket var en himla tur för alla passagerare. De hade nog knappast stått ut med en timmes gapskrik.

/Eva

Kommentarer
Postat av: LinjalenAnna

Vad duktiga ni är som redan tränar apport! Problemet med att han spottar ut apporten är väl att det inte är något probelm...han är bara 9 veckor och har bara ett russin till hjärna...

2008-04-10 @ 09:29:10
URL: http://www.linjalen.com/annasblogg
Postat av: Eva

Fast vi håller inte på att öva med Swix än, utan bara med Nike.. =)

2008-04-10 @ 16:17:29
Postat av: Anna

Aha! så klart! jag är HELT fokuserad på valpar! Men testa gör så här; sätt honom med apportbocken i munnen. Gör korta inkallningar, bara något steg. Utöka om han klarar. Beröm när han har den i munnen,var i början tyst om han droppar den och sätt tillbaka i munnen vänligt men bestämt - beröm igen. Nöt på!

2008-04-11 @ 08:15:22
URL: http://www.linjalen.com/annasblogg
Postat av: Eva

Ja det är så jag försökt göra, men direkt rumpan åker upp åker apporten ut... =) Han är jätteduktig på att hålla fast tills man säger loss, då kan han sitta hur länge som helst. Men jag ska fortsätta öva!

2008-04-11 @ 12:22:50
Postat av: Andrea

Hej.

Ser att du har problem med avlämningarna o ingående i apporteringen med Nike, när vi tränar inom Retriever, torde väl vara lika för alla :), Så delar vi upp det i fyra hörnstenar, eller fem om man så vill, det är utgång, gripande, ingång o avlämning, sen brukar vi även tala om kontroll. Om man tränar en sak i taget går det oftast mkt bättre, man kan ju kolla vad de kan, oftast brukar utgång o gripande vara minsta problemet(inget problem alls) problemen kommer när de ska koppla om från jakt till flock o komma in med "bytet" o lämna av på ett bra sätt, o det är där man ska träna. kontroll handlar om att hunden inte ska flamsa iväg efter avlämnandet utan kunna sitta o invänta nästa steg.. mkt text, hoppas du förstår vad jag skriver :)

2008-04-16 @ 12:33:04
Postat av: Eva

Jag har jag gjort så att jag antingen satt honom på golvet och bett honom hålla fast apporten och där försökt "kalla in" honom på bara någon meters håll. Det funkar inge bra alls, utan då släpper han den direkt han reser sig upp. Men om jag haft honom i koppel när han stått upp och jag bett honom hålla apporten i munen och sedan kallat in honom har det gått bra (ibland). Ska jag då öva mer på "håll fast"? Han verkar ju inte riktigt fatta att han ska hålla den ända tills jag säger loss.

2008-04-16 @ 14:47:47
Postat av: Andrea

Hej igen.
Ja om han inte håller den på vägen in har han ännu inte lärt sig att apporten ska vara i munnen till annat sägs. Så träna enbart fasthållning med honom tills den sitter stenhårt (tills du kan dansa runt honom, kampa med den och hålla i den du med o säga massa annat utom loss) kan han det, då lär han hålla den även vid inkallning. Man kan sitta vid tvn på kvällen o stoppa apporten framför näsan på honom, när han tar den så säg loss o beröm innan han hinner släppa, se sen till att förlänga tiden mellan håll o loss, men om nåt inte funkar så backar man i träningen för så sitter det inte bra nog :) Hoppas det går bra! Tragglar själv väldigt mkt med Ikaros som inte har intresse av att arbeta på beställning :) Enklare med Phoenix som bara äääälskar att göra saker för mig!

2008-04-16 @ 21:32:41
Postat av: Eva

Tack så mycket för alla tips! Ska fortsätta nöta på! Man är ju lite för ivrig ibland bara... =)

2008-04-16 @ 23:29:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0