Fjällträning i Arjeplog

I helgen har vi varit med Swix på Mattias Westerlund och Hundskolan visions fjällträning. Mycket lärorikt både för oss och för Swix. Vi har inte sett han stå för fågel än -  som var vårat mål med helgen, men han har däremot sekunderat en Breton. Helgen var upplagd som ett jaktprov, där vi först fick släppa alla hundar en och en, sedan var det parsläpp resten av tiden. Även om Swix sök inte var så stort och han från början inte riktigt fattade vad det hela gick ut på så har han faktiskt sökt på egenhand utan att bry sig om partnern. Några gånger blev han dock inbjuden till bus, och då kunde han inte riktigt hålla sig men gick lätt att korrigera. När han fick upp lite fågelvittring i näsan blev det även lite högre fart under tassarna! Mattias tyckte att Swix hade bra skalle när han inte gav upp söket trots att han var helt slut i huvet av alla intryck i slutet av dagen.
Fyra olika hundraser var med under helgen - kh. vorsteh, breton, engelsk setter (Alii) och pointer. Intressant att se skillnaderna på hur dessa hundar söker - vorstrarna gick betydligt mindre och inte alls lika snabbt som tex. Alii som drog fram som en vind över fjället. Härligt att se!
Bretonen var urgulliga, så små att de tom. gick stoppa ned i ryggsäcken när en av dem fick ont i ett framben. Även om de var små så hade de en himla fart i sig och sprang lätt över skaren.

En sak vi lärt oss av helgen är att vi har för dåligt stopp på Swixen. Några tips från uppfödar-Anna ska nog göra att vi får till det också!

Har ni föresten inte läst historien om "Sigge" så kan ni göra det -> HÄÄR! <- (dra musen över tomrumet och klicka!) Så sjukt! Man hör ju varningsklockorna ringa i bakgrunder när en "proffsdressör" självutnämner sig till "Sveriges svar på CESAR" som han gör på sin hemsida.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Verkar som ni har haft en trevlig helg! Har hört att hundskolan vision eller Mattias ska vara bra. Ha det så bra...

2009-04-01 @ 20:00:35
URL: http://pointerliv.blogspot.om
Postat av: Andrea

hej! Länge sen nu!

Vad mkt roligt ni haft för er och vad fina bilder!

Myshundarna!

Tänkte bara bjuda in er på Fredriks 30årsfest vi ska ha med lite vänner den 12e april från kl 18, vi har öppet hus på Tavelsjö bygdegård, ni känner väl inte så många men iaf oss och Emelia och det vore väldigt trevligt om ni kom förbi om ni är i stan o inte bortresta.

Sen får vi se till att ses med hundarna nåt också så de får busa lite. Phoenix har vaktat lillan lite mot andra hannar, men börjar ge med sig nu när hon är lite större, iofs var det inte så farligt, mest gått emellan o morrat vid vagnen om han tyckt de kommit för nära och det är väl ganska naturligt även om jag nu sagt ifrån på en gång så det inte blir värre.

Sköt om er så hörs vi!

/Alla oss i Tavelsjö

2009-04-02 @ 16:22:46
Postat av: Britt-Marie

Kul att läsa vad ni gör så här när det inte är stugsäsong.

Vi ses snart.

Britt-Marie och Janne (Gråsidan)

2009-04-03 @ 12:59:47
Postat av: Eva

Hej Britt-Marie och Janne! Vad roligt (och oväntat) att ni har hittat hit till bloggen! Vi längtar till stugsäsongen börjar! Det är ju inte så länge kvar nu... Kram!

2009-04-05 @ 20:01:57
URL: http://naiken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0