Vindelälvsdraget 2008!

Dag 1.

Roland gick ut hårt och tog startsträckan i Ammarnäs med Sirkkas vorsteh Ellis, medan Annica körde Rio på en lite kortare sträcka. Startsträckan började med 5 km körning längs isen, som tyvärr mest bestod av slask och vatten. Själv körde jag målsträckan in till Sorsele. Nike sprang på bra men så fort det blev slaskigt slog han i bromsen och tvärstannade.



1) Sirkka, Mats, Ellis och Roland
2) Några kloka råd från lagledare Anne-Marie innan start
3) Ellis
4) Underhållning och prisutdelning på kvällen

Dag 2.

Eftersom vi var så kort med folk och hundar fick Nike och Rio och Roland dubblera. Roland tog startsträckan (18 km) även denna gången, men körde nu Nike och Rio i par. De var superduktiga båda två men tyvärr så föll Roland och tappade hundarna (som såklart fortsatte springa) en bit efter starten. De stannade som tur var längre fram där det hade bildats en "sjö" på isen. Det gjorde att vi kom efter redan i starten. Men hundarna sprang på bra och han lyckades köra om ett antal lag. När jag sedan skulle köra Nike var han väldigt trött. Vi låg jämsides med en i Riesenlaget hela sträckan, så vi fick iaf lite draghjälp därifrån.



1) Annica och Karin med sina fina Sibbar utanför huset vi bodde i i Sorsele
2) Huskatten Torsten
3) Handlern Lisbeth
4) Roland var lite stressad till starten i Sorsele, och då gick det såhär...




1) Bild på starten
2) Anne-Marie och Stjärna gör sig redo
3) Lisbeth håller koll på Sibbarna vid sista växlingen innan mål
4) Vi står och väntar på Karin och spannet vid målgången




1) Karin kör uppför backen innan mål
2) Det är ganska brant uppförsbacke
3) Äntligen framme! =)
4) Planering och öldrickande på prisutdelningen i Björksele




1) Alla vill vara med och tycka


Dag 3.

Anne-Marie tog startstrräckan med rödingarna Yodi och Lotus. Denna gången fick Sirkka och deras två vorstrar dubblera. Jag körde den tredje sträckan med Nike, en jätteroligt sträcka med både skogs och älvskörning. Men det märktes att han var lite trött efter gårdagen, även om han var väldigt taggad i starten! Roland körde näst sista sträckan med Rio. Vi hade även förstärkning med Ivar och Oden som tog en av långsträckorna.



1) Anne-Marie förbereder hundarna inför starten
2) Starten
3) Det går fort i täten!
4) Roland och Rio innan start



1) Anne-Maries rödingar
2) Sirkka och hennes två vorstrar Ellis och Bira. Vem drar vem egentligen?
3) Slädhundar

Dag 4.

Roland ville ha revanch på sin startsträcka och fick köra Nike och Rio igen. Allt gick bra tills de skulle köra om en tjej som hade ramlat. Hundarna tog ena sidan om tjejen och Roland den andra. Precis när de körde förbi reste hon sig upp och draglinan gick av på mitten. Typiskt! Han fick rätt snabbt tag i hundarna och kunde knyta ihop linorna igen, men tappade mkt tid. Själv körde jag Ali, Mats och Sirkkas dotters hund, på den tredje sträckan. Sträckan började med härlig skogskörning i några hundra meter, sedan en nedförsbacke ner till isen. Själva nedförsbacken var i sig inte så farlig, men eftersom skotrarna kört där var det som puckelpist och jag ramlade. Sedan drogs jag nedför hela backen eftersom Ali vägrade stanna och jag vägrade släppa linan! =) När jag sedan kom ut på isen gick det bra, jättehärlig körning i strålande sol. Anne-Marie tog målsträckan med Lotus och Stjärna.



1) Roland vattnar Rio innan start
2) En ursöt vorstehvalp i Hällnäs
3) Rastning och uppvärmning inna start
4) Förberedelser innan starten




1) I starten
2) Nike och Rio
3) Roland i växeln
4) Studiefrämjandets draglag nr. 20.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0